Ledenvoordeel FNV maakt gebruik van cookies om het gebruik van de website te analyseren, om het mogelijk te maken content via social media te delen en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op je voorkeuren. Deze cookies worden ook geplaatst door derden. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site, stem je hiermee in.

Verbergen

Veelgestelde vragen

Waarom biedt de FNV haar leden Ledenvoordeel FNV?

Met Ledenvoordeel FNV ontvangen de leden aantrekkelijke kortingen bij uiteenlopende bedrijven. De FNV doet graag iets extra’s voor haar leden en met dit voordeel is het terugverdienen van de contributie een fluitje van een cent. Dat is dubbel voordeel!

Zijn er spelregels bij Ledenvoordeel FNV die voor mij belangrijk zijn?

Ledenvoordeel FNV werkt met diverse bedrijven samen om een zo aantrekkelijk mogelijk voordeel te kunnen bieden. Aan Ledenvoordeel FNV zijn spelregels (of voorwaarden) verbonden. Het is belangrijk dat deze goed worden bekeken, alvorens van het ledenvoordeel gebruik te maken.

Klik hier voor de voorwaarden.

Per bedrijf kunnen er aanvullende voorwaarden gelden. Deze aanvullende voorwaarden kunnen betrekking hebben op zaken zoals geldigheid, wijze van verkrijgen, het bereik van de korting, etc. Indien er aanvullende voorwaarden zijn, dan staan deze vermeld bij de aanbieding.

Wanneer heb ik recht op Ledenvoordeel FNV?

Ledenvoordeel FNV is exclusief en alleen voor leden van de FNV. Alle leden, met uitzondering van NL Sporter, NVJ en VVCS, kunnen hier gebruik van maken.

Hoe maak ik gebruik van het ledenvoordeel?

 • Op vertoon van je persoonlijke ledenpas, soms is een aanvullende legitimatie nodig.
 • Inleveren van een kortingscoupon: in sommige gevallen krijg je korting door een kortingscoupon in te leveren. In dit geval staat dit duidelijk bij de aanbieding vermeldt. Er zijn twee soorten coupons: knip- en printcoupons. Knipcoupons vind je in het voordeelkatern van de bondsmagazines. In sommige gevallen (bij tijdelijke aanbiedingen) kun je de coupon uitprinten via deze website. Neem wel altijd de persoonlijke ledenpas mee. Bij inlevering van de coupon kan het bedrijf hier soms om vragen (en/of om een legitimatie).
 • Via de telefoon: in een beperkt aantal gevallen kun je telefonisch een bestelling plaatsen bij het bedrijf dat de korting biedt. Dit wordt nadrukkelijk vermeldt bij de aanbieding.
 • Online: de meeste tijdelijke en jaarvoordelen, kunnen online worden verkregen. In veel gevallen kun je vanaf de voordeelpagina van het bedrijf doorklikken naar een afgeschermde pagina op de website van dit bedrijf, om daar direct een bestelling of reservering te plaatsen. De mogelijkheden verschillen per bedrijf. Op de voordeelpagina van ieder bedrijf staat duidelijk weergegeven hoe je kunt bestellen.

Welke soorten ledenvoordeel zijn er?

 • Jaarvoordeel: vast voordeel bij tien aansprekende bedrijven met een looptijd van min. een jaar (van 1 jan. tot 31 dec.). Hierbij zit voor elk wat wils: van korting op auto-onderhoud tot cursussen en vakanties.
 • Kwartaal voordeel: tijdelijk voordeel bij drie bedrijven per kwartaal met een looptijd van drie maanden. Echte knalacties die passen bij het seizoen. Bij de aanbieding staat altijd vermeld tot wanneer er van de actie gebruik kan worden gemaakt.
 • Maand voordeel: tijdelijk voordeel bij een bedrijf per maand met een looptijd van een maand. Mooie kortlopende acties, regelmatig met een MVO karakter. Bij de aanbieding staat altijd vermeld tot wanneer er van de actie gebruik kan worden gemaakt.
 • Starters voordeel: tijdelijk voordeel bij een bedrijf met een looptijd van een maand. Voordeel dat speciaal is geselecteerd voor starters, maar wat voor een ieder die dat wenst te gebruiken is! Bij de aanbieding staat altijd vermeld tot wanneer er van de actie gebruik kan worden gemaakt.
 • Senior voordeel: tijdelijk voordeel bij een bedrijf met een looptijd van drie maanden. Voordeel dat speciaal is geselecteerd voor senioren, maar wat voor een ieder die dat wenst te gebruiken is! Bij de aanbieding staat altijd vermeld tot wanneer er van de actie gebruik kan worden gemaakt.

Hoe lang is mijn Ledenvoordeel FNV geldig?

Zolang je lid bent van de FNV is het mogelijk om gebruik maken van Ledenvoordeel FNV! Binnen Ledenvoordeel FNV worden er afhankelijk van het soort bedrijf verschillende looptijden gebruikt. In principe staat op iedere voordeelpagina van het bedrijf de precieze looptijd van de samenwerking met Ledenvoordeel FNV weergegeven.

Zijn de medewerkers van de aangesloten bedrijven bekend met Ledenvoordeel FNV?

Ja, tenzij anders staat vermeld op de voordeelpagina, zijn alle (kassa)medewerkers van de aangesloten bedrijven op de hoogte van de samenwerking met Ledenvoordeel FNV. Wanneer je hierbij desondanks problemen ondervindt, hopen we dat dit gemeld wordt via ons servicenummer of ons e-mailadres.

Ik ontvang geen Ledenvoordeel FNV bij een van de bedrijven, wat nu?

Alle aangesloten bedrijven bij Ledenvoordeel FNV hebben een overeenkomst ondertekend, waarin zij verklaren dat FNV-leden recht hebben op het voordeel. Dit alles onder de gestelde voorwaarden en tijdens de afgesproken looptijd. Mocht je desondanks problemen hierbij ondervinden dan vernemen wij dat graag spoedig.

Hoe blijf ik op de hoogte van Ledenvoordeel FNV?

 • Via de maandelijkse e-mailnieuwsbrief, hierin in tref je een overzicht aan van het actuele voordeel en de verschillende jaaraanbieders. Schrijf je in voor de nieuwsbrief door dit aan te vinken in Mijn account óf door te klikken op de button ‘Ik schrijf me in voor de nieuwsbrief’, deze vind je aan de rechterkant bij elk voordeel.
 • Via een programmaflyer die aan het eind/begin van het jaar wordt verstuurd. Hierin staat alles wat het programma te bieden heeft, zoals een overzicht van het jaarvoordeel, de manieren waarop je het voordeel kunt verkrijgen en de algemene spelregels.
 • Via ledenvoordeelfnv.nl.
 • In het ledenmagazine, hierin vind je het voordeelkatern. In dit katern staan altijd de kwartaalvoordelen ten behoeve van de betreffende periode en een aantal jaarvoordelen uitgelicht.
 • Via de Partnermails, hierin tref je het voordeel en handige tips en weetjes van één specifieke voordeelpartner. Je ontvangt maximaal 10 Partnermails per jaar. Je kunt je inschrijven voor de Partnermails via Mijn account.

Mag iemand anders gebruik maken van mijn Ledenvoordeel FNV?

Alleen FNV-leden kunnen ledenvoordeel verkrijgen. Deze exclusiviteit maakt onderdeel uit van de afspraken die gemaakt zijn met de deelnemende voordeelpartners. In de praktijk komt het erop neer dat het niet mogelijk is om je persoonlijke FNV-ledenpas uit te lenen aan derden om hen van het voordeel te laten profiteren, in veel gevallen wordt er gevraagd om aanvullende legitimatie. In sommige gevallen is het wel mogelijk om vrienden of familie te laten profiteren van het voordeel. Indien dit zo is, dan dient dit nadrukkelijk vermeld te staan op de voordeelpagina van het bedrijf.

Hoe kan ik in contact komen met Ledenvoordeel FNV?